Hayatta Kalma Konulu 15 Film

16 Şub 2020
Realfilmizle

Malum gelişen bu sinema sektöründe oldukça farklı kaynaklar bulmak mümkündür. Bu muhakkak konu her ne olursa olsun, o yönde bir yapım görebilmek gayet mümkündür. Hatta konular üzerine de bir sürü senaryo işlendiğini görebilmekteyiz. Bu listemizde hayatta kalma ve buna benzer konuları içeren yapımları listeleyeceğiz. Bu listede birbirinden farklı içeriklerde filmleri rahatlıkla bulabileceksiniz.

1- DİRİLİŞ

2016 yapımlı bu filmin başrollerinde Leonardo Dicaprio, oynamaktadır. Hem ilginç konusuyla hem de hayatta kalma konulu bir tema olduğu için listemize girmeye hak kazanmıştır. Burada Leonardo Dicaprio’yu ayı saldırısından sonra nasıl hayatta kaldığını ve sonrasını izliyoruz. Bunlar olurken filmin sonlarına doğru ise ABD, klasiği olan intikam almayı izliyoruz.

Hugh, geçimini hayvan kürkleri yaparak sağlamaktadır. Doğal olarak hayvanları avlaması gerekir ve yine bir gün avlanırken başına hiç beklemediği bir şey gelir. Bir ayı saldırısına uğrar ve bundan dolayı da ölümcül seviye de yaralar alır. Yanındakiler ise onun daha fazla yaşayamayacağı kararına vararak yanında bir kişi bırakarak terk ederler. Asıl olaylarda bu noktadan sonra başlar.

2- BEN EFSANEYİM

2007 yapımlı bu filmin başrollerinde ünlü oyuncu olan Will Smith, vardır. Bu filmde gerçekten rolünün hakkını vermeyi başarmıştır ünlü oyuncu. Yine aynı şekilde konusu itibari ile tüm dünyada insanları yok eden ve canavara dönüştüren bir olay yaşanmıştır. Bu sürece köpeği ile tek başına neler yaptığını anlatıyor.

Dünyaya yayılan bir virüs yüzünden insanlar bir şekilde canavara dönüşmektedir. Güneş ışığına duyarlı halde oldukları için geceleri avlanan bu yaratıklar tüm şehirleri etkisi altına almıştır. Bağışıklığı sayesinde bir şekilde bu yaratıklara dönüşmeden kalabilen Robert Neville, köpeği ile birlikte hayatta kalmaya ve başlarına ulaşmaya çalışmaktadır.

3- DÜNYALAR SAVAŞI Z

2013 yılı yapımlı olan bu filmde oldukça konusu ile ön plana çıkmaktadır. Başrollerinde Brad Pitt, vardır. Bu filmde de aynı şekilde bir virüs yüzünden dünya yok olmanın eşiğine gelmiştir.

Trafiğin oldukça yoğun olduğu bir günde bir aile için sıkıcı saatler geçmektedir. Elbette çok geçmeden bir karmaşa olur ve ardından ise daha ne olup bittiğini anlayamadan kaçmaya başlarlar. Her yerden virüslü insanlar gelse de bir şekilde kurtulmanın yolunu bulmuşlardır. Daha sonra ise güvenli gölgeye gitmek için yola koyulurlar.

4- KARANLIK ZİHİNLER

2018 yapımı bu filmde bir grup gencin düşmanlardan hayatta kalma gayesini izlemekteyiz. Nitekim konusu ile de kendini göstermektedir. Her ne kadar bu konu üzerine oldukça film olsa da Karanlık zihinler filminin farklı olduğunu söyleyebiliriz. Özel yeteneğiniz olduğunu düşünün ve bundan dolayı öldürülmeye çalışıyorlar sizi.

Dünyayı güçlü bir salgın vurmuştur ve bunun neticesinde insan nüfusu azalmıştır. Hayatta kalanların ise dört farklı güçten birine sahip olarak yaşamına devam etmektedir. Elbette hükümet bu özel yetenekli gençleri bir şekilde imha etmektedir. Doğal olarak çok az bir azınlık özel güçler ile bulunmaktadır. Bu kişilerde hayat mücadelesi vermeye çalışmaktadır.

5- 12 FEET DEEP

Hayatta kalmayı ve bunun için mücadele etmeyi konu alan filmlerden biri de 12 feet deep filmidir. 2016 yapımı olarak izleyicinin karşısına gelmektedir. Elbette diğer filmlere göre bir tık daha konusu ile ön plana gelmektedir. Bir yandan da olaylar doğal olarak tek bir yerde geçmektedir.

İki kardeş olan Jonna ve Bree, birbirlerinden uzun zamandır ayrıdırlar. Daha sonra bir araya gelen kardeşler havuza girmek isterler. Elbette başlarına geleceklerden habersiz olan kardeşler havuzun keyfini çıkarmaktadır. Öte yandan ise kardeşler suyun altında nefeslerini tutma yarışması yaparlar ve sonrasında havuzun üstü kapatılır. Bunu fark eden ancak çıkmak isteyen kardeşler başarılı olamaz. Bu saatten sona ise ölüm kalım mücadelesi başlar.

6- YARATIK COVENANT

2017 filmleri listesinde izleyicinin karşısına çıkmıştır. Nitekim konusuyla alakalı olarak bilim kurgu türünde ki bu filmin listemize girmeye hak kazanmıştır.

Covenant adında bir mürettebat uzayın ortasında yollarına devam etmektedir. Varmak istedikleri yer ise galaksinin en uzak yeridir. Bir süre sonra istedikleri yere mürettebatı pek iyi şeyler beklememektedir. Burada işlerin yolunda gitmediğini anlayan mürettebat bir süre sonra ise ölüm kalım savaşı vermeye başlayacaktır.

7- BIRD BOX

2018 yapımı olan bu filmde oldukça ilgi çekici ve hayatta kalma mücadelesini anlatmaktadır. Düşünün gözlerini kapalı ve dışardasınız, gözlerini açarsanız ölürsünüz ve bu şekilde hayatta kalmaya çalışacaksınız.

Dünya bir şekilde büyük bir tehdit altındadır ve çıplak gözler ile etrafta dolaşmak son derece tehlikelidir. Birçok insan bundan etkilenirken, bir kadın bir şekilde hayatta kalmayı başarır bir grup insan ile birlikte. Daha sonra ise ardı ardına gelen bazı istenmeyen olaylar olur ve bunun sonucunda kadın ile iki çocuk, yolculuğa çıkmak mecburiyetinde kalırlar. Gözleri kapalı bir şekilde hayatta kalmaya çalışarak yollarına devam ederler.

8- NEFESİNİ TUT

2016 yapımlı olan bu filmde kör bir adamın becerisini ve onun kurbanları olan bir grup gencin hayat mücadelesini anlatmaktadır. Filmde olaylar gerçekleşirken bu gençlerin, adamın evine girmeseydi bunlar başlarına gelmeyecekti dedirtiyor. Elbette bundan dolayı sekizinci sırada listemize girmeye hak kazanmıştır.

Birkaç genç, gözleri kör olan bir adamın evine girerek burada hırsızlık yapmayı planlarlar. Elbette hesaba katmadıkları şey ise bu adamın yapabilecekleridir. Bir şekilde kör olan adamın evine girmeyi başaran gençler çok geçmeden adam tarafından fark edilir ve bu noktadan sonra ise gençler için artık hayatta kalma mücadelesi başlamış olur.

9- KORKU KAPANI 1

2003 yılı yapımına sahip olmuş olan bu filmde nitekim konusu birçok yapımda karşımıza çıksa da, hayatta kalmayı içerdiği için listemize girmeye hak kazanmıştır. Oldukça da başarılı ve kaliteli bir yapımdır. Aynı zamanda Korku türündedir.

Chris Fylnn, bir iş adamıdır ve yine bundan dolayı da yolculuk yapması gerekmektedir. Her şey başta yolundaymış gibi gözükse de bir süre sonra yolda bazı nedenler ile yolunu değiştirmek mecburiyetinde kalır. Elbette Chris’in bu hareketi, başına büyük işler almasına sebep olacaktır. Bu noktadan sonra ise bazı aksiliklerde peşinden gelir ve 5 kişi ile karşılaşır. Artık bu noktadan bir yer bulurlar. Buldukları bu yer ise en yanlış yerdir. O yüzden hayatta kalma mücadeleleri başlamış olur.

10- KARA KULE

2017 yapımı olan bu filmde oldukça güzel efektlerle birlikte oyunculukta gerçekten iyi bir şekilde sergilenmiştir. Nitekim izleyiciye kendisini güzel bir şekilde beğendirmiş olan bu film özellikle hayatta kalmayı da içerdiği için listemize girmeye hak kazanmıştır.

Dünyanın başı çok büyük bir beladadır ancak dünya sakinlerinin bundan en ufak bir fikri bile yoktur. Dünyaya belirli bölgelerden şeytanlar gelebilmektedir ancak fazla kalamamaktadır. Bunlar olurken evreni koruyan bir yer vardır ve burası korunmaktadır. Elbette bu yer saldırı altındadır ve yıkılırsa şeytanlar dünyaya rahat bir şekilde gelebilecektir. Bu durumu önlemek için ise psişik yetenekleri olan bir çocuk ve bir adam hayatlarını ortaya koyarak bu durumu önlemeye çalışacaklardır.

11- JUMANJİ

Jumanji’yi duymayan yoktur, özellikle önceki yıllarda olsun ve yeni yapımlar olsun bir şekilde izleyiciye kendisini beğendirmeyi başarmıştır. Aynı zamanda her seride Jumanji oyununda yaşam mücadelesi verilmektedir. Her bir karakterinde ayrı ayrı özel yetenekleri ve güçleri vardır.

Genel olarak eski ve yeni serilerde aynı işlenmiştir. Jumanji, adında bir oyuna hapsolan insanların buradan kurtulması için oyunun belirlemiş olduğu görevleri yapmak mecburiyetinde kalırlar. Elbette bunu yaparken 3 kez ölme hakları vardır ve bundan sonra ise gerçekten ölmektedirler. Doğal olarak her kim Jumanji oyunun oynuyorsa hayat mücadelesi başlamış olur.

12- AÇLIK OYUNLARI

Açlık oyunları serileri hem farkı bir bakış açısı hem de hayatta kalmak için yapılan mücadeleleri konu almaktadır. Nitekim bu filmde ki fikir izleyici tarafından oldukça beğeni toplamıştır. Yaşamak için öldürmeniz gereken temalı bir film olduğunu söyleyebiliriz.

Yetkili insanlar tarafından zorla alınıp ölüm kalım savaşının olduğu bir oyunun içerisinde bulunan insanları görmekteyiz. Burada sadece bir kişi sağ kalacaktır ve o kişi de oyuncuda ki diğer kişileri öldürmüş olmalıdır. Öldürmeniz gereken kişi sevdiğiniz insanda olabilir, nefret ettiğiniz insanda.

13- MARSLI

2015 yapım yılı olan bu filmde oldukça kaliteli efektler kullanılmıştır. Başrollerinde ise ünlü oyuncu Matt Damon, vardır. Gerçekten de rolünün hakkını vererek oynamıştır bu filmde.

Marsa gitmek için görevlendirilmiş astronotlar, planladıkları gibi marsa varırlar. Buraya geldikten bir süre sonra ise Mars fırtınası yüzünden bir kişi bu gezegende kalır. Bu noktadan sonra ise bu astronot, yeteneklerini kullanarak bir şekilde hayatta kalmanın yollarını aramaya başlayacaktır.

14- TOMB RAIDER

Tomb Raider filmi, 2018 yılı filmleri listesi arasında yerini almaktadır ve aynı zamanda bu filmin oyunu da vardır. Filmde babasını bulmak isteyen bir kızın atılmış olduğu maceraları konu almaktadır.

Lara adında bir kız, henüz küçükken babasını bir şekilde kaybetmiştir ve o günden sonra bir daha babasından haber alamamıştır. Daha sonra ise aradan yıllar geçer ve Lara, büyür. Babasından ufakta olsa bir iz bulduğunu düşünen Lara, babasına neler olduğunu bulmak için gizemli ve bir o kadarda tehlikeli adaya yolculuk yapacaktır. Bu noktadan sonra ise bir şekilde hayat mücadelesine başlamak zorunda kalır.

15- JOHN WICK 3

2017 yılı yapıı olan John Wick 3’üncü serisinde oldukça başarı bir yapımdır. Her ne kadar abartıya kaçılsa da, izleyiciye tat vermektedir. Bu seride John Wick, tüm yeteneklerini olduğundan daha iyi bir şekilde kullanmak zorunda kalacaktır. Bu seriyi seçmemizin sebebi ise özellikle John Wick’in hayatı için mücadele verdiğini gördüğümüz için listeye ekleme gereği duyduk.

John Wick için tam olarak bir saat verilir ve bu süre zarfında hiç kimse tarafından saldırıya uğramama garantisi verilir. Sonunda ona verilen süre biter ve bir sürü kişi John Wick’i öldürmek için ellerinden geleni yapar. Bu saatten sonra ise John Wick, hayat mücadelesi vermeye başlar. Her nereye gittiyse, onu öldürmek isteyen kimseler ile karşılar ancak bir şekilde bunların üstesinden gelmek için uğraşır. Asıl amacı ise üzerinde ki ölüm emrini kaldırmaktır.

  • Yorumlar
  • Yorumlara kapalı!