Farklı Konusu İle Öne Çıkan 15 Film

15 Şub 2020
Realfilmizle

Teknolojinin ve elbette dizi, film sektörünün gelişmesi ile birlikte izleyicinin karşısına çok farklı ve oldukça zengin seçenekler çıkmaktadır. Bu bölümde de konusu tarafından diğer filmlere göre daha ön plana çıkan filmlerden, 15 kadarını belirledik.

1- HELLBOYHELLBOY 2 ALTIN ORDU

Hellboy filmi, 2019 yılının ilginç çeken konulardan birisidir. Özellikle Hellboy, karakterinin görüntü olarak ise farklı bir izlenim katmaktadır filme.

Hellboy konusu: Hellboy, görünümü itibariyle birlikte aynı zamanda küçükken başka bir dünyadan gelmiştir. Daha sonra ise elbette dünyada bir şekilde yaşamaya başlamıştır. Filmde Hellboy’u dünyanın sonunu getirecek olan büyük tehdit için insanlığın yanında görmekteyiz. Elbette bunlar olmadan önce de bir şekilde ihanete uğrayacaktır ve yaralı düşecektir ancak elbette bunlardan bir şekilde kurtulmayı da başarabilecektir. Hellboy, insanların tarafını tuttuğunda bakalım bu konuda başarılı olabilecek mi?

2- KEFERNAHUM

Kefernahum filmi, 2018 yapımı olan bir yapımdır. Aynı zamanda film küçük bir çocuğa odaklanmıştır. Zain adında bir çocuğun yanında kimse olmadan tek başına evden gitmesi ve bu süreçte neler yaptığını konu almaktadır.

Kefernahum konusu: Zain, adında bir çocuk ailesi tarafından oldukça ihmal edilmektedir. Zain ise bu durumdan oldukça rahatsızdır. Doğal olarak bunun sonucunda ise Zain, çareyi evi terk etmekte alır. Asıl olaylarda bu noktadan sonra başlar ve Zain’in başından neler geçtiğini ve neleri yaşadığını anlatmaktadır. Ayrıca bunlarla birlikte Zain, ailesine de kendisi ile ilgilenmedikleri için dava açmıştır. Olayın en ilgin olan kısmı olan yer ise burasıdır. Bakalım Zain, hayatında istediği şeylere bir şekilde ulaşmanın yolunu bulabilecek mi?

3- HAYVAN MEZARLIĞI

Hayvan mezarlığı filmi, 2019 yapımıdır. Filmde ilgi çeken bir konusu vardır. Esasen daha eski yıllarda da Hayvan mezarlığı filmi çekilmiştir. 2019 yılı ile birlikte daha iyi bir şekilde işlenmiştir. Filmde en ilgi çeken yeri ise gömülen her hangi bir hayvanın çok geçmeden canlanmasıdır. Ancak eskisi gibi biri olmamaktadır.

Hayvan mezarlığı konusu: Bir çift geçmiş hayatlarını geride bırakarak küçük bir kasabaya taşınmışlardır. Burada başta her şey yolunda olmuş olsa da yakın bir zamanda çiftin kedileri ölür. Bunun üzerine kediyi gömmeye karar verirler ve evin babası ile karşı komşu birlikte ormana giderler. Burada kediyi gömdükten sonra ise evine dönen baba, ertesi sabah kedinin geri döndüğünü görür. Bu olay üzerine bu yer hakkında bilgi öğrenmeye başlar. Çok geçmeden de üzücü bir şekilde çift, kızlarını kaybeder. Bunun üzerine yıkılan baba ise kızını bu gizemli yere gömecektir. Asıl olaylarda bundan sonra başlar. Kızları geri dönmüştür ama tuhaf davranmaktadır.

4- KILL BILLKILL BILL 2

Kill Bill filmi, 2003 yapımıdır. Konusu ile de oldukça dönemin ilginç filmlerinden biridir. Bir kadının hayatı mahvedildiğinde bir canavara dönüştüğünü görebilmekteyiz. Bunun için kaç kişiden intikam alması gerekiyorsa hepsini öldüren bir kadının yaptıklarını izlemekteyiz. Aynı zamanda iki seriden oluşmaktadır.

Kill Bill konusu: Takma adı Gelin olan birisi, evleneceği sırada bir saldırı sonucunda ise herkesi kaybeder. Kendisi ise yaralı bir şekilde kurtulur. Elbette komaya girmiştir ve aradan tam olarak ise 5 yıl geçmiştir. Aradan geçen bu zamandan sonra gözlerini açan Gelin için intikam duyguları kabarmıştır. Bu noktadan sonra ona bunu yaşatanlara sebep olan her kim varsa öldürerek intikamını almaya çalışmaktadır.

5- ZİYARETÇİLER GECE AVI

Ziyaretçiler gece avı filmi, 2018 yapımıdır. Aynı zamanda gerilim türündedir. Esasın bu filmde işlenmiş birçok konu vardır. Her ne kadar konusu ile çok ön plana çıkamayan bir yapım olsa da yine de yapım tarzı ve senaryo ilerlemesiyle birlikte ilgi çeken bir konuma getirilmiş. Bir ailenin bir takım kötü insanlar tarafından öldürülmeye çalışılmasını konu alıyor.

Ziyaretçiler gece avı konusu: Tatil yapmak maksadı ile yola çıkan bir aile, katledilmeye çalışılmaktadır. Geldikleri gece her şey yolundaymış gibi gözükürken çok geçmeden bir takım insanlar tarafından öldürülmeye çalışılırlar. Elbette aile ise hemen ölmeye niyetli değildir ve bunun için doğal olarak kendilerini korumaya çalışmaktadırlar. Bakalım aile kendilerini korumayı başarabilecek mi?

6- ARABALARARABALAR 2ARABALAR 3

ABD yapımı ve 2006 yılında vizyona giren Arabalar film, konusu ile özellikle çıktığı dönemlerde çok ilgi görmüştür. Esasen filmin adından da anlaşılacağı üzere başrolde araba olan bir karakter geçmektedir. Tam olarak üç seri boyunca Şimşek McQueen, karakterinin hikayeleri anlatılmaktadır.

Arabalar konusu: Genel olarak filmin konusundan bahsetmek gerekirse McQueen, hırslı ve en iyi olmak isteyen bir yarış arabasıdır. Bu yüzden de bunun için elinden gelen her şeyi yapmakta ve çok çalışmaktadır. Bunların yanında ise sürekli olarak yarışlara katılmaktadır. Elbette her seride karşısına bir sorun çıksa da bir şekilde bunların üstesinden gelmeye çalışmaktadır.

7- MARRIAGE STORY

Marriage Story filmi, 2019 yapımı bir filmdir. İlgi çeken konusu ile hem listemize girmeye hak kazandı hem de başrollerinde ünlü oyuncu Scarlett Johansson, vardır. Bu ünlü oyuncuyu diğer kaliteli yapımlardan da oldukça tanımaktayız. Yine aynı şekilde bu filmde de oldukça rolünün hakkını vermiş izleyicinin karşısına çıkmış.

Marriage story konusu: New Yok’ta yönetmen olan bir adamın, karısı ile ilgili olan soruları anlatmaktadır. Elbette bu çift bir şekilde durumu düzeltmek için bazı girişimlerde bulunur. Bir evlilik danışmanına gederler ancak burada tam olarak işler beklenildiği gibi olmaz. Bazı şeyleri yapması gereken çift bu konuda sıkıntı çekince işlerin rengi değişir.

8- MURDER MYSTERY

Murder Mystery filmi, ABD yapımı ve aynı zamanda 2019 yılı filmleri arasındadır. Bir çiftin başına en kötü ne gelebilir ki? Her seferinde tatili erteleyen çift, sonunda tatile çıkmayı başardıklarında onları büyük bir maceranın beklediğini bilmiyorlardı. Elbette işleyiş biçimi ve konusu ile ilgi çeken bir yapım olduğu için listemize girmeye hak kazanmıştır.

Murder mystery konusu: Bir çift, evlilikleri artık monoton hâline gelmiştir ve evliliklerini yenilenmek için daha önce sürekli olarak tatil yapmak isteyen ancak bir şekilde bunu ertelemek zorunda kalmış olan çift sonunda bunu başarıyor. Ancak elbette tatil esnasında bir şekilde başlarını belaya sokan çift, bu durum için kolları sıvar ve birlikte hareket ederek büyük bir maceraya atılmış olurlar. Bakalım bu ailenin başından neler geçecek?

9- JURASSIC PARKJURASSIC PARK 2JURASSIC PARK 3JURASSIC PARK 4JURASSIC PARK 5

Jurassic park filmi, esasen birçok kişi tarafından muhakkak bilinmektedir. Elbette piyasa da bu yönde aşırı bir şekilde filmler yok. Yine aynı şekilde içerisinde bulundurmuş olduğu konu ile alakalı olarak güzel bir yapım diyebiliriz. Tam olarak 6 seriden oluşmaktadır ve elbette bu serilerde bir şekilde insanoğlu ile dinozorlar karşı karşıya gelmektedir.

Jurassic park konusu: İlk seride olayların tam olarak nasıl geliştiği ve diğer serilerde ise ana senaryo aynı olsa da işleyiş farklı farklı izleyicinin karşısına çıkmaktadır. Elbette bu serilerde başroller her zaman bu çeşitli boyutlarda olan dinozorlardan kurtulmaya çalışmaktadır. Aynı şekilde teknolojinin gelişmesiyle birlikte filmdeki işleyişinde bir şekilde gözle görülür bir şekilde artıyor.

10- VENGEANCE

Vengeance filmi, 2018 yapımı olmuş ve her ne kadar konusu aslında biraz sıradanmış gibi gözükse de ilgi çekidir. Doğal olarak bu ilginç konudan sonra ise listemize girmeye hak kazanmıştır. Eski bir asker arkadaşı için neler yapabilir ki? Kimin arkadaşı öldüğünde onun peşinden giderek başını belaya soksa da bu durumun aslını öğrenmek için peşinden gider?

Vengeance konusu: John Gold adında bir adam, eski bir askerdir. Arkadaşı olan Dan, bir şekilde ölmüştür. Bu yüzdende bu durumun peşine düşmüştür. Elbette John, çok geçmeden bu hareketi ile birlikte başını da büyük belaya soksa da hayatta kalmak için yeteneklerini kullanacaktır.

11- 1917

1917 filmi, 2019 yılı filmleri arasında yerini almaktadır. Elbette birçok işlenmiş olan savaş filmleri vardır ancak bu filmde de yine aynı şekilde savaş filmleri kategorisinde farklı bir çekim tarzı ile olsun, güzel bir şekilde işlenmiştir. Özellikle filmi tek bir sahneden izlemekteyiz.

1917 konusu: İki askerin savaş yılları zamanında çok tehlikeli bir görev için hazırlanırlar. Ancak bu görev başarılı bir şekilde başarılırsa o zaman kendi ülkesi için çok büyük ve önemli bir şey yapmış olurlar. Elbette bu görevin çok tehlikeli olduğu için oldukça dikkat ederek yollarına devam etmektedirler.

12- THE WOLVERİNE

The Wolverine filmi, 2013 yılında vizyona girmiştir. Esasen Wolverine, karakteri birçok izleyici tarafından oldukça bilinmektedir. Genellikle X-men, serilerinde de yine oldukça izleyicinin karşısına çıkmaktadır. Tabi ki özel olarak çıkarılmış olarak The Wolverine filmini listemize aldık.

The Wolverine konusu: Wolverine, zamanında kurtarmış olduğu bir Japon askerinin hayatını kurtarmaktadır. Ancak yıllar sonra bu yüzden başının belaya gireceğini ise hiç bilmez. Yıllar sonra bir şekilde Wolverine ile görüşmek isteyen Japon askeri için Japonya’ya gelen Wolverine için burada olaylar başlar. İlk başta Japon asker ölür ve bundan sonra ise Wolverine’nin peşine bir takım adamlar düşer.

13- HOBBITHOBBIT 2HOBBIT 3

Hobbit serileri ilk olarak Beklenmedik yolculuk serisi ile birlikte 2012 yılında vizyona girmiştir. Daha sonra ise diğer serilerle birlikte devamı da gelmiştir. Hobbit filmi, genel olarak bakacak olursak Yüzüklerin efendi’sinin farklı bir tarafı olarak izleyicinin karşısına geçmiştir. Elbette çekim teknikleri ve yine aynı şekilde konusunun ilginçliği ile birlikte listemize girmeye hak kazanmıştır.

Hobbit konusu: Her şey Bilbo Baggins’in bir görev alması ile başlıyor ve bununla birlikte devamı diğer serilerle birlikte geliyor. Elbette görevi çok tehlikelidir ancak başarılı olursa ise dünyayı sarmaya çalışan kötülükten arındırmış olacaktır. Bunun için elbette yalnız gitmez ve yanında başkaları da olur. Bakalım Bilbo Baggins ve diğerleri amaçlarına ulaşmak için çıkmış oldukları bu yolda başlarına neler gelecek?

14- ÖLÜMCÜL SULAR

2019 yılı filmlerinde yerini almış olan bu film ilginç bir tarzı ile listemize girmeye hak kazanmıştır. Bulunduğunuz şehir sular altında kalsa ve bunun üstüne birde timsahlar ile baş etmek mecburiyetinde kalsaydınız ne yapardınız? Birde bunlar yetmezmiş gibi bir yakınınızı kaybetmiş olsaydınız? Durumun vahimliğini ve aynı zamanda konunun ilginçliğini anlayabiliyoruz.

Ölümcül sular konusu: Florida eyaletini kasırga vurur bunun üsten şehir bir şekilde sular altında kalmıştır. İnsanlar ise bu noktadan sonra ölüm kalım savaşı vermeye başlar. Aynı zamanda bu insanlardan biri olan Haley, kendini kurtarmanın çaresine bakmaktadır. Aynı zamanda bu felaketin ortasında kaybolmuş olan babasının peşine düşer ve çok geçmeden bulur. Şimdi de timsahlar ile uğraşması gerekmektedir.

15- KARŞILAŞMAYALIM

2018 yapımı olan bu filmde diğer filmlere nazaran daha çok ilgi çekici bir konusu vardır. Esasen korku filmleri arasında genel olarak çok fazla karşılaşamayacağımız konuyu içermektedir. Pizzacılık yapan bir kişinin başına gelen olayları konu almaktadır.

Karşılaşmayalım konusu: Aya, adında bir kadın pizzacılık yaparak geçimini sağlamaktadır. Yine teslimat yapması gereken pizzalar için yola çıkar. Gideceği yere vardığında ise kimseyi bulamaz. Orada biraz daha duran pizzacı Aya, bir şekilde bazı bir takım kişiler tarafından kaçırılır. Bu noktadan sonra gözlerini başka bir yerde açar. Bakalım Aya, gözlerini açmış olduğu bu yerde başına neler gelecektir?

  • Yorumlar
  • Yorumlara kapalı!