Gerilim Filmi Sevenler İçin 14 Film Tavsiyesi | realfilmizle5.com

31 Mar 2020
Realfilmizle

Türlü türlü senaryo ve aynı şekilde film türleri her izleyicinin ihtiyacını karşılamaktadır. Bu film türlerinden birisi olan gerilim tarzı filmler, oldukça birçok izleyici tarafından beğenilmekte. Bu listede de kesinlikle gerilim ve korku tarzında güzel olan filmleri listeledik. Film listesinde çok farklı konular ya da basit konular yer alabilmektedir. Yine de gerilim yönünden kaliteli olan yapımlardan tam olarak 15 adet filmi listeledik ve meraklı izleyicilerin karşısına koyduk. Ayrıca filmlerde sıra her hangi bir şekilde önem arz etmemektedir.

GİZLİ TAKINTI: 2018 yapım yılı kategorisinde bulunan bu filmde hem gerilim hem de gizem dola saatler izleyiciyi beklemektedir. Nitekim bu tarzda filmler oldukça yaygındır ve elbette izleyici tarafından oldukça beğeni toplayabilmektedir. Bu yüzden ise listemize girmeye hak kazanmıştır.

Filmde Jennifer, adında bir kadın gözlerini bir hastanede açar ve buraya ne geldiğini hatırlamaz. Daha vahim bir durum ise hafızasını kaybetmiştir. Yanında kocası vardır ve daha sonra taburcu olur ancak bir dedektif bu işi araştırdıkça işin altında yatan gerçek sırları öğrenmeye başlayacaktır. Acaba gerçekten Jennifer’e kendisini kocası olarak tanıtan bu kişi dediği gibi kocası mıdır? Yoksa bir takıntının parçası mı?

STILL: 2018 yapımı olan bu film izleyiciye gerilim dolu saatler yaşattığından dolayı listemize girmeye hak kazanmıştır. Filmde bütün dertlerinden sıkılmış bir kadın görebilmekteyiz. Herkes dertlerinden kurtulmak ister ve bunun için bir şeyler yapmaya karar verir. Bu filmde de bunu görebilmekteyiz ancak sorun şu ki başımıza daha büyük dertler açabiliriz.

Dertleri boyundan aşkın olan ve bunlardan oldukça bunalan, bu yüzdende çareyi ortadan kaybolmakta arayan Lily’nin başına gelenleri konu almaktadır. Bulunmaması gereken bir yere yanlışlıkla girer ve ardından tuhaf olan bir aile ile karşılaşır. Artık bu saatten sonra ise gerilim ve gizem dolu saatler başlar. Zamanın ilerlemesiyle birlikte bazı gerçekleri de öğrenmeye başlayacaktır. Bakalım Lily’nin başına ne tür olaylar gelecek?

GELİŞ: 2016 yapımı olan bu filmde dünya dışı varlıkları konu almaktadır. Filmde savaşa yer verilmemiştir ancak tahmin edilir ki belli bir oranda gerilim ve çokça gizem içermektedir. Bu yüzdende Geliş filmini listemize eklemeye karar verdik. Ayrıca savaşa pek yer verilmemiş olmasıyla birlikte bu tarz filmlere ayrı bir güzellik katmaktadır.

Dünyanın dört bir tarafına dikey şeklinde uzay gemileri gelmiştir ve öylece durmaktadır. Amarika’da yaşayan doktor olan Louise, adında bir kadın yetkililere yardım ederek bu uzaylılar ile iletişim kurmaya çalışır. Diğer ülkeler ise aynı düşüncede değildir ve saldırma taraftarıdır. Zamanla bir şekilde uzaylılar ile anlaşma konusunda çok fazla ilerlerler. Bakalım uzaylılar ile tam olarak anlaşabilmeyi başarabilecekler mi?

COUNTDOWN: 2019 filmi olan bu yapımda hem konusu ile hem de gerilim yönünden oldukça ilgi çekici bir şekilde izleyicinin karşısına geliyor. Sonuç olarak listemize ekledik ve gerçekten de izlenmeye değer kaliteli yapımlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Herkes rahat bir şekilde internetten bir sürü uygulama indirmektedir ama kimin aklına bu yüzden öldürüleceği gelir ki?

Kimin tarafından yapıldığı belli olmayan bir uygulama, her yerde kol gezmektedir. Bir şekilde hastanede çalışan bir hemşirenin başına gelenleri anlatmaktadır. Her ne kadar buna pek inanmayan hemşire, uygulamayı telefonuna indirir ve ne ardından 3 gün kadar ömrünün kaldığını görür. Daha sonra ise bazı olaylardan dolayı buna inanmaya başlar. Artık bu saatten sonra gerilimli saatler başlamıştır.

YILDIZLARA DOĞRU: 2019 yapımı olan bu filmde oldukça hem ilgi çekici konusuyla hem gizemli tarafıyla hem de gerilimli saatleri izleyiciye sunmasıyla birlikte listemize hiç düşünmeden girmeye hak kazanmıştır. Ayrıca başrollerinde sevilen ünlü oyuncu olan Brad Pitt, vardır. Ayrıca da izleyici tarafından oldukça çok fazla bir şekilde beğenilmektedir.

Babası gibi astronot olan Roy, çok uzun bir süre önce babasının uzayda kaybolduğunu bilmektedir. Daha sonra ise bir şekilde Roy, babası ile iletişime geçme fırsatı bulur ve bunu kesinlikle değerlendirir. Mars’a giden Roy, burada babası ile iletişim kurmaya çalışır ancak başarılı olamaz. Bunun üzerine yapmaması gereken bir şey yapar ve bir şekilde babasına ulaşmaya çalışır. Bu noktaya kadar gizemli geçen film, bu noktadan sonra yanına gerilimi de alarak yoluna devam eder.

GERÇEĞİN PEŞİNDE: Gerçeğin peşinde filmi, 2019 yapımıdır. Esasen konusu ile çok fazla bir şekilde ön plana çıkamasa da, gerilim yönünden izleyiciyi tatmin edebilmeyi başarabilmiştir. Doğal olarak da birçok izleyicinin beğenisi toplayabilmiştir.

Çocuğunu kötü bir şekilde trafik kazasında kaybetmiş olan Lizzie’nin hayatına odaklanıyor. Her ne kadar çocuğunu kaybetse de bir şekilde yine de yoluna devam etmeye çalışmaktadır. Daha sonra ise bir şekilde gerilimli saatler izleyicinin karşısına çıkmaya başlar.

VAHŞET OTELİ: 2019 yapım yılına ait olan bu filmde listemize girmeye hak kazanmıştır. Özellikle konusu ile de oldukça ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Filmde çocuk bekleyen bir çiftin başından geçenleri konu almaktadır.

Birbirleriyle son derece mutlu olan çift, kendilerine vakit ayırmak ve dinlenmek için hafta sonu tatile çıkarlar. Başta her şey yolunda ve gayet oldukça iyi bir şekilde ilerlemektedir. Daha sonra ise durum yavaş yavaş değişmeye başlar. Artık gerilim ve korku dolu sahneler başlar.

GECE HAYVANLARI: 2016 yılına ait olan bu film yine güzel bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak filme bakarsak eskiden eşinden ayrılmış bir kadının yine eski kocası tarafından bir posta gelmesi ile başlıyor her şey.

Susan adında bir kadın, tam olarak 19 yıl önce evliliğini bitirmiştir. Bu sürenin sonunda ise eski eşinden posta alır ve böyle bir durumu hiç beklemediği için çok şaşırır. Eski eşinin Susan’a gönderdiği şey ise bir roman taslağıdır. Bu taslağın ise en önemli tarafı henüz hiçbir yerde yayınlanmamıştır. Olaylarda bu şekilde başlamış olur.

KARABASAN: 2019 yapımı olan bu filde oldukça gerilimli ve korku dolu anları izleyiciye göstermektedir. Konusu yönünden baktığımızda esasen bu Amerikan filmlerinde bu şekilde bir film ile karşılaşmak pek kolay bir şekilde mümkün oluyor. Yine de tüm bunlara rağmen listemize girmeye hak kazanmıştır.

Uyku problemi çeken bir kız tüm ailesini katleder. Ardında bıraktığı tek şey ise bir günlüktür. Bu olay üzerine günlüğü okuyan bir doktor çok geçmeden ölür. Bunun üzerine ise başka doktor olan Philip, adında biride bu günlüğü de okumaktadır. Okumaya başladıktan sonra ise Philip, uykusuzluk problemleri yaşamaya başlar. Bakalım bunun sonu nereye varacak?

BEN EFSANEYİM: 2007 yılları arasında izleyicinin karşısına gelen bu filmde oldukça gerilimli sahneler vardır. Özellikle filmin başlarında oldukça yoğun bir şekilde izleyici, gerilimi fazlasıyla hissedebilmektedir. Bu yönden bakıldığında ise kesinlikle izleyiciyi ekranın başında çok kolay bir şekilde tutabilmektedir. Bu özelliği ile birlikte listemize girmeye hak kazanmıştır.

Dünya çok büyük bir salgın sonucu nüfusun çok ciddi bir bölümü yok olmuştur ve azınlık ise sağda solda yaşamaktadır. Gündüzleri her hangi bir sıkıntı yokken, akşam olduklarında her yere yaratıklar yayılmaktadır. Hayatta kalmayı başarmış olan bir adam ise gündüzleri avlanmakta, geceleri ise gizlenmektedir. Bir süre daha bu şekilde yaşamaya devam eden adam daha sonra ise bazı işleri ters giderek farklı olaylar gelişmeye başlıyor. Bu senaryo bile izleyiciye gerilim hissini veriyor.

12 FEET DEEP: 2016 yapımına ait olan bu filmde yine gerilim dolu sahneler ile izleyicinin karşısına çıkmaktadır. İki kardeşin hapis kalması, havuzda fazlasıyla gerilim dolu anlar yaşamalarına sebep olacaktır. Aynı zamanda hem gerilim hem de hayatta kalma mücadelesi temalı bir filmdir.

Uzun süredir birbirlerinden uzak kalan iki kardeş, bir araya gelerek birlikte güzel vakitler geçirmek isterler. Bunun için havuza girerler ancak çok geçmeden bir şekilde havuz üstlerine kapatılır ve bu noktadan sonra ise tek başlarına burada yaşam mücadelesi vermeye başlarlar. Burada türlü çabalar göstererek kurtulmaya çalışırlar. Aynı zamanda gerilim dolu anlarda yaşamaktadırlar. Bakalım bu iki kardeş, bu havuzdan kurtulmayı bir şekilde başarabilecekler mi?

NEFESİNİ TUT: 2016 yapına ait olan bu filmde bir grup gençlerin oldukça gerilim ve korku dolu saatler yaşamasını konu almaktadır. Özellikle küçümsedikleri kör ve eski askerin yapabileceklerini akıllarının ucundan geçirememeleri, filme fazlasıyla gerilim katmaktadır. Gerçekten de filmde kör bir adamın neler yapabileceğini göstermektedir.

Bir grup genç, gözlerine kestirdikleri eski bir asker ama aynı zamanda ise kör olan birinin evine girmeyi planlarlar. Elbette burada ki asıl amaçları hırsızlık yapmaktır. Plan için başta her şey yolunda gibi gözükse de daha sonra bu kör adam tarafından köşeye sıkıştırılırlar. Kör olan bu adam teker teker hepsini öldürmeye çalışacaktır. Bu noktadan sonra ise gençler için gerilimli anlar başlamış olur.

LABİRENT 1: 2014 yapımı olan bu filmin diğer serileri de bulunmaktadır. Bu seri ilk başlangıç olup gerilimin yanı sıra gizemi de içerisinde barındırmaktadır. Bir labirentin içerisinde bir grup genç bulunmaktadır ancak hiç biri oraya nasıl geldiğini bilmemektedir.

Thomas adında bir genç, gözlerini bilmediği bir yerde açar. Burada kendi gibi birçok kişinin olduğunu görür ve ardından neler olup bittiğini anlamaya çalışır. Daha sonra ise buradan bir şekilde çıkmanın yollarını aramaya başlar. Onun bu tavrı diğerlerini de zamanla etkileyecektir. Elbette bunun için önce araştırma yapan gençler zamanla labirentin nasıl işlediğini anlamaya başlayacaklardır. Bakalım burada hapis hayatı süren gençler bir şekilde buradan çıkmanın yolunu bulabilecekler mi?

ZİNDAN ADASI: Yapım yılı 2010 olan bu film, yapılmış olduğu yıla göre oldukça kaliteli bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle başrollerinde Leonardo Dicaprio, vardır ve gerçek anlamda rolünün hakkını fazla bir şekilde vermiştir. Doğal olarak hem oyunculuğu hem senaryosu hem de içinde oldukça fazlasıyla barındırmış olduğu gerilim sayesinde listemize girmeye hak kazanmıştır.

Denizin ortasında bir yerde akıl hastalarının olduğu bölümde bir hasta kaçar ve bunun üzerine soruşturmak için iki kişi gönderilir. Buraya gelen iki polis, burada kendileri için başta her şey yolundaymış gibi gözükse de zamanla bu durum değişmeye başlayacaktır. Bu durum öyle ciddi boyutlara kadar ilerler ki artık kendileri için neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamakta güçlük çekeceklerdir.

  • Yorumlar
  • Yorumlara kapalı!