Doğa Üstü Güçleri Konu Edinen 15 Film

05 Mar 2020
Realfilmizle

Genellikle korku filmlerinde ister yerli film olsun, isterse de yabancı filmler olsun bir şekilde psişik insanları ve doğaüstü güçleri görebilmemiz son derece mümkün.

1- ŞEYTAN GÖZ: Korku filmi türündeki bu film 2019 yılında izleyicinin karşısına gelmiş ve aynı zamanda ise İngiltere yapımıdır. Elbette doğaüstü varlık ve gizemli olayları içerdiği için listemize koymaya karar verdik. Umarım Şeytan göz filmini izlemekten keyif alırsınız.

Babasını kaybetmiş olan Sadie’nin başından geçen talihsiz olayları anlatmaktadır. Sadie, babasını kaybeder ve bunun üzerine doğal olarak baba evine döner. Her ne kadar burada kalmaya niyeti olmasa da bir şekilde burada kalacaktır. Daha sonra ise babasının eşyaları arasında önemli olan bir tılsım bulur. Bu bulmuş olduğu tılsım hiçte sıradan bir tılsım değildir. Asıl olaylarda bu noktadan sonra başlar. Bakalım Sadie’nin başına neler gelecek?

2- BATAKLIK: 2018 yılında izleyicinin karşısına gelen bu film aynı zamanda Avustralya yapımıdır. Yine aynı şekilde içerisinde barındırmış olduğu gizem ve doğaüstü güçler yüzünden listemize ekledik.

Bir grup bilim adamı birlikte diğer insanlar tarafından pek bilinmeyen bir bataklık etrafında araştırma yapmak için harekete geçerler. Gelmiş oldukları bu yerin sakinleri bu bilim adamların pek haz etmemektedir. Öte yandan burada araştırmalarına devam eden bilim adamlarını pek iyi şeyler beklememektedir. Etraflarında tuhaf olaylar olmaya başlamıştır. Bakalım bu bilim adamlarının başından tam olarak neler geçecek?

3- 0.0 MHZ: 2019 yılı filmleri arasında yerini almış olan bu film aynı zamanda Güney Kore yapımıdır. Elbette hem tuhaf konusuyla hem de doğaüstü olayları kapsadığından dolayı listemize düşünmeden hızlı bir şekilde eklemeye karar verdik.

Üniversite öğrencisi olan bir grup genç bir araya gelerek 0.0 Megaherts dedikleri bir kulüp kurarlar. Bu gençlerin, bu kulübü kurmalarında ki en büyük amaç ise ölülerin ruhları bu dünyadan öbür dünyaya geçerken bir şekilde 0.0 Mhz’ye de anlaşılır olmasıdır. Daha sonra ise bu gruba iki kişi daha katılır. Öte yandan ise bu kulübe katılmış olan kişilerden birçoğunu kaybetmektedir. Elbette bu noktadan sonra olaylar artık doğaüstü olaylar kendilerini göstermeye başlar. Bakalım filmde neler olacak?

4- AŞK TANRISI: 2019 yılı filmleri arasında yerini almışlardır. Yine aynı zamanda hem konusu hem de doğaüstü güçler ile alakalı bir film olduğu için listemize eklemeye karar verdik. Umarım bu film izlerken keyif alırsınız.

Faye, lisede okuyan bir öğrencidir. Aynı zamanda okuduğu okulda öğretmenine âşıktır. Faye, bu aşkı yüzünden öğretmeninin kendisine bakmasını sağlamak adına birçok kara büyü teknikleri deneyerek kendisine âşık etmeye çalışmaktadır. Hal böyle olurken Faye, okuldaki bir zorba tarafından kandırılır. Tabi ki bu kandırılma sonucunda Faye, tüm okulun önünde küçük düşer. Bu olaya çok kızan Faye, yine çareyi kara büyüde bulur ve sevgiyi ortadan kaldırmak için Cupid, adlı bir iblisi çağırır. Asıl olayların başladığı kısımda bu kısımdan sonra olur. Her ne kadar Faye’nin kastetmek istediği farklı olsa da bir şekilde okuldaki herkes teker teker öldürülmektedir. Bakalım bu okulda neler olacak?

5- O (IT): 2017 yılı yapımı olan bu film aynı zamanda hem ABD hem de Kanada yapımıdır. Diğer filmler ile aynı şekilde doğaüstü karakterler ve sahneler olması nedeniyle listemize eklemeye karar verdik. Bunların yanında izleyici tarafından da oldukça beğeni toplamıştır.

Aynı okulda yaşayan ve küçük bir kasabada yaşayan bir grup arkadaş. Bulundukları kasabada tuhaf şeyler dönmektedir ve her biri bir palyaço tarafından rahatsız edilmektedir. Daha sonrasında ise olaylar gelişir ve bir bu gençler bir şekilde bu palyaçonun daha fazla zarar vermemesi için onunla savaşmaya karar verirler.

6- LANETLİ GÖZYAŞLARI: 2019 yılı filmleri listesinde yerini alan bu film aynı zamanda ABD yapımıdır. Tabi ki yine doğaüstü türünü de içerdiği için listemize eklemeye karar verdik. Aynı zamanda bu film gizem ve korku türündedir. Umarım izlerken keyif alırsınız.

Filmde olaylar 1970’li yıllarda geçmektedir. Bu yıllarda yaşamakta olan Anna Garcia, sosyol hizmetlerde görev almaktadır. Bu sebepten dolayı ise elinde bulundurmuş olduğu bir dava dosyasının peşine düşmüştür. Filmde ki olaylarda bu konu üzerine gelişir ve bu dosyayı araştırdıkça işler ürkütücü bir konuma doğru ilerlemeye başlar. Davaya sebep olabilecek şeyin aslında doğaüstü bir gücün sebebiyet verme ihtimaline ulaşan Anna, kendi ailesinin başından geçenler ile aynı benzerlikte olduğunu anlar.

7- HAYVAN MEZARLIĞI: 2019, ABD yapımı olan bu filmde hem ilginç konusu ile hem de doğaüstü içeriği ile listemize eklemeye gerek duyduk. Umarım hayvan mezarlığı filmini izlerken keyif alırsınız. Ayrıca bu film korku, gizem ve gerilim tarzındadır.

Bir aile şehir hayatını geride bırakarak kıyıda, köşede ve ormanlık alanda bir eve taşınırlar. Ayrıca bulunduğu yer küçük bir kasabaya aittir. Buraya her ne kadar rahat ve huzurlu bir hayat sürmek için gelmiş olsalar da bu rahat olma durumu çok fazla sürmeyecektir. Çiftin kedileri ölür ve bunun üzerine evin babası, bu kediyi bir yere gömer ancak bu gömmüş olduğu yer ise ölüleri canlandırmaktadır. Kedinin canlandığını gören baba kısar bir süre sonra ise çocuğunu kaybeder. Bu sefer çocuğunu buraya gömmek isteyecektir. Asıl olaylarda bu noktadan sonra başlar.

8- BIRD BOX: 2018, ABD yapımı olan bu film aynı zamanda Netflix filmidir. Öte andan ise bu filmde gizem, korku ve doğaüstü konusu üzerinde olduğu için listemize girmeye hak kazanmıştır.

İnsanlar bir şekilde kendilerini öldürmeye çalışmaktadır ve buna sebep olan şeye kesinlikle çıplak gözle bakmamak gerekmektedir. Eğer, bakılırsa intihar etmektedir insanlar. Bu yüzden de tüm şehirler kaos hâlindedir. Bu kaosun ortasında bir grup insan bir evde saklanmayı başarır. Daha sonra ise ortalık durulur ve sakinleşir ancak tehlike bitmemiştir aksine yeni başlamıştır. Asıl olaylarda bu noktadan sonra başlar ve asıl olaylar olmaya başlar.

9- DEHŞETİN YÜZÜ: 2018 yılı olan bu film ABD yapımıdır. Aynı zamanda hem gizem hem korku türüne sahiptir. Bunun yanı sıra içerisinde yine gerilim ve doğaüstü güçleri kapsamaktadır. Doğal olarak da listemize eklemeye karar verdik.

Romanya’da istenmeyen bir olay gerçekleşir ve bir manastırda, bir rahibe intihar etmiştir. Rahibenin bu intiharı üzerine Vatikan, bu olayın neden gerçekleştiği hakkında daha fazla bilgi almak ve aynı zamanda buranın araştırılması için iki kişi gönderir. Manastırı araştırma için görevlendirilmiş olan iki kişi farklı karakterlere sahiptir. Biri geçmişi ile alakalı olan sorunlara sahiptir ve diğeri ise rahiplik yemini etmeye hazırlanan birisidir.

10- KORKU DİYARI: 2018 filmleri arasında yerini alan bu film aynı zamanda ABD yapımıdır. Bunların yanında ise korku ve aksiyonu da beraberinde izleyicinin karşısına getirmektedir. Elbette listemize eklememizdeki en büyük sebeplerden biri olan doğaüstü güçleri barındırmasından dolayı da listemize eklemeye karar verdik.

Bankayı soymaya gelen soyguncular burada üç kişiyi rehin alacaktır. Bu noktadan sonra ise rehin alınan bu üç kişinin hayatı kesişmiş olur. Daha sonra ise kaçtıkları sırada hız yüzünden kaza yaparlar ve bunun sonucunda ise kimsenin olmadığı gizemli olan bir yere gidecekler. Bu noktadan sonra ise korku dolu sahneler başlar.

11- HAYAL KIRIKLIĞI ODASI: 2016 yılına ait olan bu film aynı zamanda ABD yapımıdır. Elbette tüm bunların yanında doğaüstü gibi özelliklere yer verdiği için listemize eklemeye karar verdik.

Bir çift kafalarını dinlemek maksadı ile bulundukları yerden kıyıda, köşede sakin bir yere gitmeye karar verirler. Buraya gelirken yolda bazı sıkıntılar çekseler de yine de gidecekleri yere varırlar. Burada çok geçmeden evde bulunan odalardan birinde bazı şeyler hissetmeye başlarlar. Bakalım bu noktadan sonra ise bu ailenin başından tam olarak neler geçecek?

12- KARANLIK SIR: Karanlık sır filmi, İspanya yapımı ve 2017 yılında izleyicinin karşısına çıkmıştır. Aynı zamanda ise doğaüstü güçlere yer verdiği için ise listemize gönül rahatlığı ile eklemeye karar verdik.

Dört kardeş anneleri ile birlikte babasız bir şekilde yaşamaya devam etmektedirler. Bir süre sonra ise bu dört kardeşin anneleri ölür ve noktadan sonra tam olarak ne yapmaları gerektiği konusunda kesin bir sonuca ulaşamazlar. Daha sonra ise annesinin öldüğünü hiç kimseye duyurmama kararı alırlar çünkü annelerinin öldüğünü duyulursa hükümetin himayesi altına girerek birbirlerinden ayrılmak zorunda kalabilir. Tüm bu olaylar olurken öte yandan bir şeytani varlığın kendilerini rahatsız etmektedir.

13- AİLE KANI: 2018 filmi olan bu film aynı zamanda ABD yapımıdır. Yine diğer filmler gibi bu filmde de doğaüstü güçlere yer verdiği için listemize eklemeye karar verdik.

Bir anne çocuklarını da yanına alarak bulunduğu yerden yeni bir hayat kurmak için başka bir yere tanışır. Bunu yapmasındaki en büyük amaç ise annenin uyuşturucu bağımlısı olması ve bundan dolayı da çocuklarının önünde günden güne erimektedir. Yeni hayat kurmak için gelmiş olduğu bu yerde olumsuzluklar peşini bırakmaz ve burada da bazı hayaller görmeye başlayacak. Bakalım bu görmüş oldukları şeyler gerçekten hayal mi? Yoksa doğaüstü güçler mi?

14- RUHLAR BÖLGESİ 4 SON ANAHTAR: 2018 yılı filmleri arasında olan bu film ayın zamanda hem ABD, hem de Kanada yapımıdır. Adından da anlaşılacağı üzere kesinlikle doğaüstü güçlere oldukça yer vermektedir ve bu yüzdende listemize almaya karar verdik.

Bu seride Parapsikoloji doktoru olan Elise ve yine ona yardım eden asistanları Specs ile Tucker, görevleri gereği doğaüstü yaşanan olayları araştırmaktadırlar. Elise, bir müşteriyi ilk kez reddetmiştir ve bundan dolayı asistanları çok şaşırır ancak daha sonra ise Elise, asistanları olmadan bunu yapmaya karar verir. Bakalım bu noktadan sonra filmde neler gelecek?

15- KARABASAN: 2016 yılında izleyicinin karşısına gelen bu film ABD yapımıdır. Ayrıca filmin konusunun farklı bir şekilde izleyicinin karşına geldiğini de belirtelim. Aynı zamanda bunlara bağlı olarak listemize eklemeye karar verdik.

Kate adında biri, uyku esnasında ölmüş olan insanları araştırmaktadır. Bu yüzden ölmüş olan birçok insanların üzerinde araştırma fırsatı bulmuştur. Her ne kadar bu araştırmaların sonucunda ortaya çok kayda değer bir ölüm nedeni bulamasa da, daha sonra bir şey fark edecektir. Bu olaylardan sonra ise Kate, kendisini ve ailesini için yaşam mücadelesi vermeye başlayacaktır.

  • Yorumlar
  • Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?