En Popüler 15 Bilim Kurgu Filmi

15 Şub 2020
Realfilmizle

Bilim kurgu geniş bir kavramdır, içerisinde birçok öğeyi barındırır. Birçok kişi tarafından da bu tarz filmler beğenilerek izleniyor. İçerisinde robot, teknoloji, uzay, uzaylı ve buna benzer birçok terimi görebilmekteyiz. Esasen bilim kurgu değince tek bir manzaradan ziyade, bir sürü alt türler gelmektedir. Gerçekten de bilim kurgu ve alt türleri oldukça geniş bir alanı kapladığını söyleyebiliriz. Özellikle izleyici tarafından dikkati üzerine çeken bilim kurgu filmleri her ne kadar Türkiye’de vasat bir hâl alsa da, yabancı yapımlarda çok iyi bir şekilde işlenmektedir. Bilim kurgu filmleri en güzel şekilde işleyen ülke kuşkusuz ki ABD’dir. Nitekim geçmişten günümüze doğru incelersek, geçmişte de çok kaliteli yapımlara imza atıldığını görebilmekteyiz. Bilim kurgu bir nevi insanda üretmeyi ve farklı bir bakış açısı ile olaylara bakma hissi oluşturur.

Bu bölümde izlemekten keyif alabileceğiniz eski ve ya yeni yapım olan kaliteli 15 filmi listeleyeceğiz. Özellikle bilimkurgu denilince akla uzay, uzay teknolojisi ve uzaylılar gelmektedir. Bu listede de özellikle bu tarz filmlere öncelik vererek, kaliteli yapımları seçip listeledik.

1- Yok oluş: Enteresan bir senaryoya sahip olan bu bilim kurgu filmi de izleyici de merak duygusunu fazlasıyla uyandırıyor. Belki de sırf bu yüzden izleyici sıkılmadan bir beklenti içerisinde filmin sonunu bekliyor olabilir. Filmin konusuna gelirsek: Gözlerden uzak ormanlık bir alanda pekte normal olmayan kalkan şeklinde bir duvar vardır ve duvar git gide büyümektedir. O yüzden yetkililer bir şekilde bu olayın ne olduğunu anlayıp çözmeye çalışmaktadırlar. Bunun için bir grup gönderilir, içeri giren grup bir süre sonra hafıza sorunları yaşar. İçeride bulundukları süre boyunca başları garip olaylar gelecektir.

2- Limit yok: Konusu her ne kadar Lucy filmi tarzında olsa da bu film biraz daha gerçekçi ve oturaklı bir şekilde işlenmektedir. Filmin konusuna gelirsek: Filmde ana karakterimizin adı Eddie’dir, Eddie, vasat bir hayat yaşayan ve yazarlık konusunda kendisini ön planda tutamayan başarısız bir yazardır. Bir gün bir arkadaşı ile tanışır ve eline bir şekilde beynin daha etkin bir şekilde kullanılacağı bir hap ile geçer. Eddie bu hapı içtiğinde beyni mükemmel bir şekilde çalışmaktadır ve bundan dolayı hayatının dönüm noktası niteliğinde kökünden değişecektir. İstediği gibi bir hayat sürmeye başlayacaktır. Zenginlik, aşk, iş, çekicilik ve bir sürü şeye ulaşır. Ancak bu durum hayatının sonuna kadar sürmez ve çok geçmeden acı gerçekler ile tanışır.

3- Kaptan Marvel: Marvel filmlerinde film açısından yeni bir karakter olan Kaptan Marvel’i bu filmde başından geçenleri göreceğiz. Esasen Avengers’in son serilerinden önce bu filmin çıkması, Kaptan Marvel hakkında fikir sahibi olmamız içindi. Nitekim Kaptan Marvel’de güçlü bir kitle ile Avengers filmlerinde karşımıza kısa da olsa bir şekilde çıkıyor. Filmin konusuna gelirsek: Ana karakter olan Carol, filmin başlarında dünya dışı başka bir gezegende yaşamaktadır. Burada da kendi üzerinde olan yeteneklerden haberi vardır, ancak ne denli güçlü olabileceğinden haberi yoktur. Bu gezegendeki düşmanlarıyla savaşma sonucu, düşman tarafından tutsak düşürülür ve bir şekilde dünyaya gelir. Artık burada da düşmanları ile savaşmaya devam edecektir ve kendisini tehlikenin içerisinde bulacaktır.

4- Glass: 2019 yapımlı bu film içerisinde tanıdık oyuncuları da barındırıyor. Esasen süper insan tarzında ki bu filmi zevkle izleyebilirsiniz. Bir şekilde izleyiciye kendisini beğendiren bu yapım, kaliteli ve en çok izlenilen filmler arasında yerini korumaktadır. Filmin konusuna gelirsek: Film aslında 3 kişi arasında geçmektedir. Bu 3 kişinin de üstün yetenekleri vardır ve bir kliniğe kapatılırlar, burada onları normal insan olduklarına inandırmaya çalışırlar. Birisi süper zekaya sahip, bir değeri çoklu kişilik bozukluğu var ve öteki de suçlulara karşı savaşmada çok iyidir.

5- Ben efsaneyim: Başrollerini Will Smith’in oynadığı ve gerçekten izleyiciyi filmin sonunda hayran bırakan ve ikinci serisinin dört gözle çıkmasını bekleten yapıya sahip. Dünyada yayılan virüs salgını sonucunda insan yaşamı azalan konu şeklinde bir sürü film olsa da, bu film senaryosu ve izleyiciyi bağlaması konusunda, diğer yapımlara göre daha ön plandadır. Filmin konusuna gelirsek: Dünya büyük bir virüs salgını sonucunda tüm insanlık ortadan kalkmıştır ve her yerde virüs bulaşan yaratıklar  vardır. Bu yaratıklar gün ışığında faaliyet gösterememektedirler, o yüzden hava kararında ortaya çıkarlar. Ana karakterimiz ise gündüzleri ortaya çıkıp diğer sağ kalanlar ile irtibata geçmenin yollarını ararken aynı zamanda da avlanmaktadır. Bir süre bu şekilde devam etse de, zamanla işler umulmadık bir şekilde değişir ve tehlike artık baş gösterir.

6- Yasak bölge 9: Yine uzaylılar ile alakalı olarak güzel ilginç senaryo ile izleyicinin karşısına gelen yapımlardan birisidir. Yalnız bu yapımda uzaylı saldırısı ve ya istilasını görememekteyiz. Farklı bir bakış açısı sergileyen bu filmde bilimkurgu ve fantastik tarzında kaliteli işlenen filmlerden birisidir. Filmin konusuna gelirsek: Filmde konu alan uzaylıların hayatta kalabilmek için dünyaya yerleşmelerini konu almaktadır. Uzaylılar dünyaya 1982 yılında gelir ancak uzaylıların tutumları ve aşırıları yüzünden halk tarafından pek istenmeyen konu gelir uzaylılar. Arkasından bir gözlem ekibi uzaylıları gözlemlemek ve kontrol altında tutmak amacıyla bir sistem kurarlar. Aynı zamanda uzaylıların bulunduğu bu yere yasak bölge 9 adı verilmektedir. Bu ekibin başındaki şirket aslında uzaylıların teknolojisini çözme derdindedir.

7- Kurtuluş günü: Kurtuluş günü isimli bu filmde gerçekten kaliteli sahneler ile izleyicinin karşısına gelmektedir. Filmde dünya uzaylılar istilası altında kalmaktadır ve tabi ki onları yenmek sanıldığı kadar kolay değildir. Filmin ilk serisinde başrollerini Will Smith oynamaktadır. Gerçekten de bu tür yapımlarda kendisini çok iyi izlettiren Will Smith filmin hakkını fazlasıyla veriyor. Ancak ne yazık ki Kurtuluş günü 2 yeni tehdit filminde Will Smith’i görmek mümkün olmasa da bu seride de gerçekten güçlü bir yapım ile ilk filminden daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Esasen dünya ilk uzaylı savaşını kazanmış ve ikinci seride ise tekrar saldırıya uğrayacaklardır.

8- Dünya istilası Los Angeles Savaşı: Aynı şekilde bu filmde de uzaylılar tarafından saldırıya uğrayan dünya, bir şekilde cesur ve yetenekli askerler eşliğinde uzaylılara karşı gelmektedir. Yapıldığı yıla göre gayet kaliteli efektler ile izleyicinin karşısına gelen bu filmde kaliteli yapımlar arasında olduğunu söyleyebiliriz. Filmin konusuna gelirsek: Uzaylılar istila sinyallerini yıllar öncesinden vermiş ancak insanlar bunun farkına ancak saldırı günü varacaklardır. Uzaylılar tarafından büyük şehirler hızlı bir şekilde düşürülür. Bu savaşın sonunda artık bir tek Los Angeles kalır ve burada deniz piyadeleri, uzaylılara karşı zorlu bir savaş vereceklerdir.

9- Yarının sınırında: Başrollerinde Tom Cruise’yi görebileceğimiz bu filmde ana karakterimiz kendisini bir anda savaşa hazırlanırken bulacaktır. Her ne kadar bu savaştan korksa da savaş sahasına inmek mecburiyetinde kalır. Çok geçmeden uzaylı canavarları tarafından öldürülür ancak bu canavardan akan sıvı ana karakteri bir gün öncesine götürmektedir. Doğal olarak her öldüğünde bir gün öncesine dönecektir ve düşmanların hareketlerini bilecektir. Ancak bu iş sanıldığı kadar kolay değildir. Ana karakter neler yapılması gerektiğini öğrenmesi için defalarca ölmesi gerekmektedir.

10- Gün ışığı: Dünya ve uzay ile alakalı olan yapımlardan birisidir. Bu sefer işin içine güneş de dahil olur. Filmin konusuna gelirsek: Güneş artık eskisi kadar görevini yerine getirme konusunda pek de kararlı değildir. Eğer bu durum bu şekilde devam ederse, insanlık iyice yok olma eşiğine gelmektedir. Bu durumu önlemek için astronotları uzaya gönderirler, ancak burada astronotlar başarılı olamaz ve insanlık üzerindeki tehlike hızını arttırarak devam etmektedir. Aradan 7 yıl sonra başka bir grup gönderilir. Bakalım astronotlar başarılı olabilecek mi?

11- Lucy: Bir insan beynini daha fazla kullanırsa ne olur? İşte öğrenmek istiyorsanız bu filmi izlemelisiniz. Filmde ana karakter olan Lucy’nin vücudunun içerisine haplar vardır ve uyuşturucu ticareti yapacaktır. Darbe aldığı için bu haplar Lucy’nin vücuduna yayılar ve bu olay sayesinde beyni daha fazla kullanabilecek konuma gelir, ancak bu durum sürekli devam eder. Beynini daha etkin kullanmaya başladıkça artık fiziksel olarak da değişim göstermeye başlayacaktır. Tabi bunlar olmadan Lucy diğer uyuşturucu sevkiyatlarını ihbar eder ve edindiği üstün yetenekler ile de intikam almak isteyecektir.

12- Avatar: Çıktığı dönemlerde film içerisindeki efektler ile o dönemde gerçekten adını herkese duyuran başarılı yapımlardan birisidir. Birçok ülkede aynı zamanda vizyona giren bu film görsel olarak izleyiciyi tatmin etme konusunda fazlasıyla iddialıdır. Konusuna ise şöyledir: Savaş gazisi olan ve ağabeyini kaybeden Jake Sully, bir araştırma şirketinin Pandora denilen gezene gideceğini duyar ve onlarla gidebilmek için başvuru yapar. Elbette Jake Sully’nin başvurusu kabul edilir ve Pandora gezegenine gider. Bu gezegende Navi olarak isimlendirilen tenleri mavi olan uzun boylu varlıklar yaşamaktadır. Artık bu insanların gelmesiyle birlikte bu mavi varlıklarında hayatları tehlikededir.

13- Yerçekimi: Yine uzay yolculuğunu konu alan ve kaliteli yapımlardan biri olan bu yapımda, başrollerini ünlü oyuncu Sandra Bullock üstlenmektedir. Filmin konusu ise şöyledir: Mühendis Ryan emekli olmadan önce son bir görev için uzay yolculuğuna başlar. Yanında ekibi de vardır. Başlarda her şey güzel ve gayet yolunda gidiyormuş gibi görense de ilerleyen zamanlarda uzay gemisine başka bir cisim çarpar ve ardından iki kişi uzayda yapayalnız kalırlar, artık sakinlik yerini gerilime ve bolca tehlikeye bırakacaktır.

14- I Am Mother: İzleyiciye başta meraklandıran ve zaman ilerledikçe daha da meraklandıran kaliteli yapımlardan birisidir. İzleyiciyi bu meraklandıran havası ile ekran başında tutabiliyor ve sonlara doğru izleyici gerçekleri öğreniyor. Filmin konusuna gelirsek: Küçük bir kız ve bir kendisini annesi olarak tanıtan bir robotun hikayesini anlatıyor. Kız, robot tarafından bir tesis de büyütülmüştür ve de büyütülmeye devam etmektedir. Her şey yolunda giderken beklenmeyen bir davetsiz misafir olur. Kız, robot annesinden habersiz ansızın gelen bu misafiri içeri alır ve gergin anlar yaşanır. Zamanla da küçük kız gerçekleri bir şekilde öğrenmeye başlayacaktır.

15- Azınlık raporu: Gayet başarılı ve ilgi çekici senaryosu ile izleyicinin karşısına çıkan bu filmin başrollerinde Tom Cruise’yi görebilmekteyiz. Diğer filmlerden de tanıdığımız Tom Cruise, filmde yabancılık çekmemizi sağlayacak. Filmin konusuna gelirsek: Filmin geçtiği zaman da teknoloji çok ilerlemiş ve psişik güçleri olanlar, gelecekte ki henüz işlenmemiş olan cinayetleri bularak, katilleri ve diğer suçluları yakalayacak özel bir birim vardır. Her ne kadar sistem güzel bir şekilde işlese de çok zaman geçmeden işler sarpa saracaktır.

  • Yorumlar
  • Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?